Reteta zilei: Supa-crema de praz cu cimbru
PrinteazaSupa-crema de praz cu cimbru din: praz, supa de pui, unt, ceapa, sare, piper, cartof, cimbru, paine, faina, ulei de masline.
Poate te intereseaza si Supa crema de legume cu orez
Ingrediente:
- 3 fire praz
- 2 cesti supa de pui
- 2 linguri unt
- ½ ceasca ceapa tocata
- sare si piper
- ½ cartof, feliat
- 1 crenguta de cimbru proaspat
- 1-2 felii paine, prajita, taiata cuburi
- 1 lingura faina
- ¼ cană ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie partea verde a prazului și supa într-o oală și se aduce la fierbere la foc mare.
Reduceti focul la mic, acoperiti și se fierbe timp de aproximativ 15 minute.
Strecurati supa printr-o strecurătoare intr-un castron mediu. Aruncați prazul si clătiți oala.
Felie subțire 2½ praz. Se topește untul în oală la foc mediu-mic, se adauga prazul si ceapa.
Se adauga ½ linguriță de sare. Reduceti focul la mic si se fierb legumele, amestecand frecvent, aproximativ 10 minute.
Mariti focul, se adauga feliile de cartofi, cimbru și aduceti amestecul la fierbere.
Reduceti focul la mic și se fierbe până când feliile de cartofi sunt fragezi, aproximativ 10 minute.
Adaugati pâinea prăjită și se fierbe aproximativ 5 minute. Opriți focul.
Între timp, taiati prazul, amestecati cu faina, un praf de sare, precum și un vârf de cuțit de piper.
Pe o farfurie puneti prosoape de hartie. Incalziti uleiul intr-o tigaie la foc mediu.
Adăugați prazul și se prăjește-le, amestecand des, aproximativ 6 minute.
Transferati pe prosoapele de hartie. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Aruncați crenguta de cimbru din supa. Cu ajutorul unui blender pasati legumele in supa pana la omogenizare.
Asezonati supa cu sare si piper, dupa gust. Serviti in boluri, garnisita cu praz prajit.
Supa-crema de praz cu cimbru
Pofta buna!
Nu prea ma omor dupa supa crema, dar asta arata bine