Reteta zilei: Supa crema de rosii cu paine prajita

Printeaza

Supa crema de rosii cu paine prajita din: rosii, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, sare, piper, fulgi de ardei, condimente italiene, usturoi, ceapa, busuioc, patrunjel, supa de pui, crutoane, parmezan, ciabatta, branza gruyere.

 

Ingrediente:

  • 15 rosii
  • 7 linguri ulei de măsline
  • 1,5 linguri de oțet balsamic
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper negru proaspat
  • 1 lingura fulgi de ardei iute roșu
  • 2 lingurite condimente italiene
  • 3 capatani de usturoi, plus 2 catei, tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • ¼ cana patrunjel, tocat
  • 3 ½ cesti supa de pui
  • 1 cană de crutoane
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 1 ciabatta
  • 6 linguri de branza gruyere, tocata

Mod de preparare:

Tăiați roșiile in jumătate și puneti într-un castron mare.

Adaugati 2 linguri de ulei de măsline și amestecati. Asezati intr-o tava pe o foaie de copt.

Se presara cu zahar brun, sare, piper negru proaspăt, fulgi de ardei iute, condimente italiene și oțet balsamic.

Dati la cuptor la 200C pentru 45 de minute. Tăiați partea de sus a capatanilor de usturoi și se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline.

Înfășurați în folie și puneți-le alături de roșii în cuptor pentru 40 minute. Lasati apoi sa se raceasca. Desfaceti usturoiul din coaja.

Într-o oală mare, se încălzeste supa de pui. Într-o alta oala mare la foc mediu, se adauga 2 linguri de ulei de măsline, ceapa tocata si 2 catei de usturoi proaspăt, tocat.

Gatiti pana se inmoaie. Apoi se adaugă rosiile, usturoiul, busuioc si patrunjel si se amesteca pentru a se combina.

Incorporati supa de pui fierbinte. adaugă crutoanele și fierbeți la foc mic, fără capac, timp de aproximativ 20 de minute.

După 20 de minute, se adauga parmezanul ras și se amestecă bine. Apoi, folosind un blender, omogenizati bine.

Păstrați supă caldă în timp ce faceti pâinea prăjită cu brânză.

Taiati painea felii, stropiti cu 1 lingura de ulei de măsline și dati la cuptor pana se rumenesc pe ambele parti.

Scoateți pâinea din cuptor și adaugati cate 1 lingura de branza Gruyere, dato din nou la cuptor sa se topeasca.

Scoateți pâinea din cuptor și se taie fiecare felie în fâșii. Adaugati supa în boluri de servire si garnisiti cu paine, serviti imediat.

 

Supa crema de rosii cu paine prajita

Supa_crema_de_rosii_cu_paine_prajita_19

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-au facut de o supa crema de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.