Reteta zilei: Supa de cartofi cu usturoi copt
PrinteazaSupa de cartofi cu usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paprika, unt, ceapa, cartofi, faina, supa de pui, lapte, sare, piper, branza, ceapa verde, faina si ulei.
Ingrediente pentru usturoi copt:
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita paprika
Ingrediente pentru supa de cartofi:
- 3 linguri unt
- 1 ceasca ceapa tocata
- 4 cartofi
- 2 linguri faina
- 2 cani de supa de pui
- ½ cana de lapte
- ¼ lingurita de sare
- ½ lingurita piper negru
- ½ ceasca branza rasa
- 2 fire ceapa verde, tocate (pentru ornat)
Ingrediente ceapa crocanta pentru servire:
- ¼ de ceapa
- 1 lingura de faina
- ¼ ceasca ulei de canola/ulei
Mod de preparare:
Pentru usturoiul copt: se incalzeste cuptorul la 180C. Puneti capatana de usturoi in folie de aluminiu, stropiti cu ulei si presarati paprika.
Inveliti usturoiul in folie si dati la cuptor 40 de minute. Lasati sa se raceasca în timp ce preparati ceapa crocanta si supa de cartofi.
Pentru ceapa crocanta, se taie felii, se presara faina, si se prajeste in ulei de canola cateva minute pana devine crocanta. Scoateti pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Pentru supa de cartofi, se taie ceapa, se curata si se taie cartofii bucati de dimensiuni medii. Se incalzeste o oala mare la foc mediu si se adauga untul.
Se adauga apoi ceapa si se amesteca. Apoi se adauga cartofii si faina. Se amesteca. Adaugati apoi supa si se amesteca. Scoateti usturoiul din folie si curatai coaja.
Adaugati usturoiul in oala. Apoi se adauga sare, piper, lapte si se amesteca. Puneti un capac peste oala si fierbeti timp de aproximativ 10 minute.
Scoateti cartofii. Pasati la blender, apoi amestecati cu supa. Adaugati branza si amestecati.
Se serveste fierbinte, cu ceapa verde. Garnisiti cu ceapa crocanta.
Supa de cartofi cu usturoi copt
Pofta buna!
Baaai, arata supa asta…. mi-ai facut o pofta 🙂
Chiar imi place supa asta!