Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan
PrinteazaSupa de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei gras rosu, ardei gras verde, sare, piper, otet.
Ingrediente:
- 4 lingurite ulei de masline
- 4 carnati de curcan, feliati
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingura usturoi tocat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 500gr mazare
- 6 cani supa de pui
- 1 cana de apa
- 1 ardei gras rosu ,fara seminte, tocat
- 1 ardei gras verde , fara seminte, tocat
- sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
- 2 lingurite otet
Mod de preparare:
Incalziti 2 lingurite de ulei de masline intr-o oala si gatiti carnatii la foc mediu, aproximativ 6-8 minute. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.
Adaugati in tigaie restul de ulei si sotati ceapa si usturoiul 3-4 minute. Adaugati cimbrul uscat și oregano uscat și se gateste inca 1-2 minute.
Adaugati mazarea, supa de pui si apa și se aduce la fierbere. Fierbeti aproximativ 30 de minute. Se adauga ardeiul gras, carnații și se gateste aproximativ 45 minute.
Asezonati supa cu sare și piper negru dupa gust și se adauga otet. Se serveste supa fierbinte.
Supa de mazare cu carnaciori de curcan
Pofta buna!