Reteta zilei: Supa de pui cu paste si morcovi
PrinteazaSupa de pui cu paste si morcovi din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, telina, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg maruntaie de pui (gaturi, spate si aripi)
- 1 ceapa, taiata bucati mari
- 2-3 morcovi taiati bucati
- 1 telina, taiata bucati mari
- 1 capatana usturoi, taiat in jumatate
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. In doua tavi putei hartie de copt. Intr-o tava asezati maruntaiele de pui. In cealalta tava asezati legumele taiate bucati.
Presarati sare si piper si stropiti cu ulei de masline. Dati la cuptor aproximativ 1 ora.
Scoateti din cuptor si transferati intr-o oala. Adaugati patrunjel. Se umple oala aproximativ 3/4 cu apa rece. Adaugati sare si o frunza de dafin.
Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 1 1/2 ore. Amestecati ocazional. Strecurati supa. Scoateti toate legumele si maruntaiele de pui.
Printr-o panza strecurati din nou pentru a va asigara ca nu a ramas nicio leguma sau bucata de carne.
Puteti servi cu taitei fierti dupa preferinta sau puteti pastra la frigider.
Supa de pui cu paste si morcovi
Pofta buna!
Imi place cum ti-a iesit supa de pui
Cam simpla supa asta de pui