Reteta zilei: Supa de rosii cu linte
PrinteazaSupa de roşii cu linte din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, pasta de tomate, cimbru, frunze de oregano, rosii, supa de legume, linte verde, miere, otet de vin rosu, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, taiata cuburi
- 2 morcovi, taiati felii subțiri
- 5 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri cimbru proaspat și frunze de oregano
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 cutie rosii coapte
- 1 litru supa de legume
- 1 cana de linte verde
- 1 lingura miere
- 1 lingura oțet de vin roșu
- Sare și piper proaspat macinat
- Patrunjel pentru servire
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu. Adaugați ceapa și morcovii, sotati 5 minute. Se adauga usturoiul si gatiti 30 de secunde.
Adaugati un varf de cuțit de sare și piper. Adaugati scortisoara, boiaua de ardei, fulgii de ardei rosu, pasta de tomate, cimbrul și oregano, se amesteca aproximativ 1 minut.
Se adauga roșiile și supa. Se incorporeaza lintea, se lasa apoi la fiert la foc mic aproximativ 20 de minute. Se condimenteaza cu sare și piper dupa gust.
Adaugați mierea și oțetul de vin roșu. Fierbeti la foc mic inca 5-10 minute. Garnisiti cu patrunjel proaspat si serviti supa calda.
Supa de rosii cu linte
Pofta buna!
Foarte bine arata supa de rosii
Eu fac mai simplu supa de rosii:
1 l apa,
1 kg rosii,
1 ceapa,
2 linguri orez,
sare,
piper,
1 lingura unt,
smantana sau cascaval ras,
patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Pentru supa de rosii cu orez si cascaval se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa care se ia oala deoparte si se trece amestecul prin sita. Separat se fierbe orezul in apa si cand este gata se scurge si se amesteca cu supa pasata. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe putin, se pune verdeata si se ia vasul de pe foc.
Cand se serveste, supa de rosii cu orez se poate drege cu smantana sau se presara cu cascaval ras, dupa gust.
Eu n-am facut niciodata cu linte