Reteta zilei: Supa din limba
PrinteazaO reteta foarte simpla si gustoasa de supa de limba din: limba de vita, morcovi, ceapa, ardei, praz, rosii, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 500 gr limbă de vită
- 100 gr morcovi
- 100 gr ceapă
- 100 gr ardei colorat
- 100 gr praz
- 100 gr roşii
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Limba de vită se spală în mai multe ape, se opăreşte în apă cu sare, după câteva minute se scoate, se îndepărtează pielea şi se taie în felii de circa 1 cm.
Bucăţile de limbă se fierb în apă cu puţină sare şi cu ceapa curăţată, dar întreagă şi se spumează până când supa este limpede.
Morcovii, prazul şi ardeiul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se pun la fiert peste limbă, în supă, se reduce focul la minim şi se continuă fierberea.
După ce carnea şi legumele sunt fierte, se pun roşiile tăiate în sferturi, se condimentează după gust cu sare şi piper şi se mai fierbe totul circa 5 minute.
Supa din limba
Poftă bună!
Arata foarte bine, sper ca este si gustoasa 🙂