Reteta zilei: Supa din limba

Printeaza

O reteta foarte simpla si gustoasa de supa de limba din: limba de vita, morcovi, ceapa, ardei, praz, rosii, sare si piper alb.

Supa din limba

Ingrediente:

  • 500 gr limbă de vită
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapă
  • 100 gr ardei colorat
  • 100 gr praz
  • 100 gr roşii
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

 

Mod de preparare:

Limba de vită se spală în mai multe ape, se opă­reşte în apă cu sare, după câteva minute se scoate, se îndepărtează pielea şi se taie în felii de circa 1 cm.

Supa_din_limba_02

Bucăţile de limbă se fierb în apă cu puţină sare şi cu ceapa curăţată, dar în­treagă şi se spumează pâ­nă când supa este limpede.

Supa_din_limba_03

Morcovii, prazul şi ar­deiul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se pun la fiert peste limbă, în supă, se reduce focul la minim şi se continuă fierberea.

Supa_din_limba_04

După ce carnea şi legu­mele sunt fierte, se pun ro­şiile tăiate în sferturi, se condimentează după gust cu sare şi piper şi se mai fierbe totul circa 5 minute.

Supa_din_limba_05

Supa din limba

Supa_din_limba

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine, sper ca este si gustoasa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.