Reteta zilei: Supa de dovleac cu parmezan

Printeaza

Supa de dovleac cu parmezan din: dovleac, unt, ceapa, supa, lapte, nucsoara, spaghete, parmezan.

Dovleacul este o plantă anuală cu tulpini lungi și târâtoare, care poate ajunge la dimensiuni impresionante. Frunzele sale sunt mari, cu margini aspre și lobate. Fructele sunt de obicei rotunde sau alungite, cu coaja tare și culori variate, cum ar fi portocaliu, galben, verde sau chiar alb.

Dovleacul este bogat în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o sursă bună de fibre, vitamina A, vitamina C, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betacarotenul, care are beneficii pentru sănătatea ochilor și sistemul imunitar.

Consumul de dovleac poate aduce beneficii sănătății. De exemplu, conținutul său ridicat de fibre poate contribui la sănătatea digestivă și la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge. De asemenea, dovleacul conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

 

Ingrediente: 

  • 450gr dovleac, curatat de coaja, taiat cuburi
  • 50gr unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 750ml supa
  • 475ml lapte
  • 1 praf nucsoara
  • 40gr spaghete, rupte bucati
  • 6 linguri parmezan
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Incalziti untul intr-o oala, adaugati ceapa si gatiti 6-8 minute. Adaugati dovleacul si mai gatiti 2-3 minute.

Incorporati supa, aduceti la fierbere, acoperiti cu un capac, reduceti focul si gatiti 15 minute. Opriti focul.

Supa de dovleac cu parmezan
Procesati apoi la blender, adaugati din nou in oala si incorporati laptele, nucsoara si asezonati cu sare si piper.

Supa de dovleac cu parmezan
Adaugati spaghetele si mai gatiti cateva minute.

Garnisiti cu parmezan si serviti.

Supa de dovleac cu parmezan

Supa de dovleac cu parmezan

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa crema de dovleac cu seminte si nucsoara

Supa crema de dovleac cu seminte si nucsoara din: dovleac, ceapa, smantana, ulei, sare, piper, nucsoara, branza topita, seminte de dovleac. Ingrediente: 1/4 dovleac mare o ceapă mare 250 ml smântână de gătit o lingură ulei sare piper nucşoară 4 felii brânză topită seminţe de dovleac   Mod de preparare: In oala de fiert se […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.