Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru
PrinteazaSupa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla.
Ingrediente:
- 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.)
- sare si piper negru proaspat
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 cesti ceapa toccata marunt
- 2 cani de telina tocata marunt
- 6 catei de usturoi, tocat fin
- 6 cani supa de legume
- 2 lingurite chimen
- 1 cutie fasole neagra
- 1 ardei gras rosu, tocat
- 1/2 cana coriandru tocat
- 1-2 linguri sos Tabasco
- smantana sau iaurt
- chips-uri tortilla (optional)
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul 200C. Folosind un cutit mare taiati în jumatate dovleacul si scoateti semințele.
Condimentati cu sare si piper si dati la cuptor pentru 50-60 de minute. Lasati sa se raceasca.
Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare de supa si adaugati ceapa si telina. Gatiti pana când acestea se inmoaie, aproximativ 7 minute.
Adaugați usturoiul tocat si se mai gateste 2-3 minute. Se adauga ardeiul gras. Se adauga 2 cesti de supa de legume și se fierbe amestecul aproximativ 10 minute.
Din dovleacul copt faceti piure si amestecati cu chimen. Incorporati in supa. Fierbeti aproximativ 20 de minute.
In timp ce fierbe supa, se clateste fasolea neagra bine cu apa rece și se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se adauga apoi in supa si se mai fierbe 15 minute.
Se adauga coriandru si sos tobasco. Serviti supa fierbinte, garnisita smantana sau iaurt si chips-uri tortilla.
Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru
Pofta buna!
mi s-a facut o foameeeeeeeeeeee 🙂
si mie o poftaaaaaaaaaa 🙂