Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu orez si coriandru
PrinteazaSupa de fasole rosie cu orez si coriandru din: orez brun, fasole rosie, ulei de masline, seminte de chimen, usturoi, ceapa, ardei gras, ardei iute, morcovi, sare, piper, pudra de chimen, cimbru, oregano, pasta de tomate, coriandru.
Fasolea roșie are boabe rotunde sau ușor ovalare, cu o coajă exterioară roșie sau maro închisă și o miez interior de culoare albă, roz sau crem. Există mai multe varietăți de fasole roșie, inclusiv cele cu boabe mari, mici, jaspe sau chiar varietăți cu boabe negre.
Fasolea roșie este o sursă excelentă de proteine, fibre, fier, magneziu și vitamine din complexul B. De asemenea, conține cantități semnificative de antioxidanți și fitonutrienți benefici pentru sănătate.
Ingrediente:
- 1/2 cana orez brun
- 2 cani fasole rosie, inmuiata peste noapte
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 linguri usturoi, tocat
- 1,5 cesti ceapa tocata
- 1 cana ardei gras, tocat
- 2 linguri ardei iute, tocat
- 3/4 ceasca morcovi, tocati
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
- 1,5 lingurita pudra de chimen
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita oregano
- 3 linguri pasta de tomate
- coriandru, pentru servire
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea 1 ora si se pastreaza deoparte. Se fierbe orezul in 3-4 cani de apa aproximativ 20 de minute.
Se incalzeste uleiul si se adauga seminte de chimen si usturoi.
Gatiti pentru cateva secunde.
Adaugati legumele, gatiti cateva minute, se adauga 1 cana fasole, iar cealalta o pastrati deoparte.
Se adauga 4 1/2 cani de apa si restul ingredientelor, cu exceptia coriandrului si a fasolei.
Se aduce la fierbere si se paseaza cu un blender manual. Adaugati restul de fasole.
Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 15 minute si opriti focul.
Lasati sa se odihneasca si serviti supa garnisita cu coriandru.
Supa de fasole rosie cu orez si coriandru
Pofta buna!