Reteta zilei: Supa de fenicul cu parmezan
PrinteazaSupa de fenicul cu parmezan din: ulei de masline, seminte de chimen, usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, cartofi, rosii, piure de rosii, fasole, sare, piper, apa, spanac, parmezan.
Feniculul este apreciat pentru proprietățile sale digestive și carminative. Consumul de fenicul sau ceai de fenicul poate ajuta la reducerea balonării, a crampelelor abdominale și a disconfortului gastric.
De asemenea, poate fi folosit pentru a stimula apetitul și digestia. În medicina tradițională, feniculul este folosit și pentru ameliorarea colicilor la sugari. De asemenea, conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot avea efecte benefice asupra sănătății generale.
Feniculul este o sursă bună de vitamina C, potasiu, fier și fibre alimentare. Conține, de asemenea, compuși fitochimici precum anetolul și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita semințe de chimen
- 3 catei usturoi, tocat
- 1/2 cana ceapa, tocata
- 1 cana fenicul, tocat
- 1/2 cana morcovi, cuburi
- 1 cana cartofi, cuburi
- 2 cani rosii, tocate
- 1/2 cana piure de rosii
- 1 3/4 cani fasole, fiarta
- sare si piper, dupa gust
- 4 cani apa
- 2 pumni spanac
- parmezan ras
Mod de preparare:
Incalziti uleiul si adaugati semințele de chimen si usturoiul, gatiti 1 minut, adaugati ceapa si fenicul, gatiti cateva minute.
Se adaugă restul ingredientelor, cu excepția spanacul si parmezanului.
Când legumele sunt fierte se adaugă spanacul, gatiti 1 minut si incorporati parmezan.
Opriti focul, lasati sa se odihneasca cateva minute, apoi serviti.
Supa de fenicul cu parmezan
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata supa de fenicul