Retete savuroase: Chiftelute aromate
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute aromate din: ceapa, dovlecel, carne tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galbe, anghinare, usturoi, cimbru, rozmarin, fruct stea.
- 1 ceapă
- 1 dovlecel mic
- 500 g amestec de carne tocată
- 2 linguri brânză dulce
- 1 lingură pesmet
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 2 ardei galbeni şi roşii
- cutie anghinare (425 ml)
- 1 căţel de usturoi
- puţin cimbru şi rozmarin
- fruct stea pisat
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa cubuleţe. Daţi dovlecelul pe râzătoare. Frământaţi-l cu brânza, carnea tocată, pesmetul, sarea şi piperul. Formaţi chifteluţele şi prăjiţi-le cca. 10 minute în 2 linguri de ulei.
Tăiaţi ardeiul fâşii, iar andivele bucăţi. Tocaţi usturoiul. Păstraţi chifteluţele calde. Căliţi legumele şi usturoiul cca. 5 minute. Condimentaţi mâncarea cu verdeaţa, sarea, piperul şi fructul stea şi serviţi.
Chiftelute aromate
Poftă bună!