Iepure cu Cartofi Copți și Usturoi – un preparat rafinat și sănătos, ideal pentru mese festive sau pentru o cină specială în familie. Carnea de iepure este fragedă și delicioasă, iar cartofii copți cu usturoi completează perfect această combinație. Ingrediente: Carne de iepure (1,5 kg, tăiată bucăți): Carnea de iepure este slabă, bogată în proteine […]
Reteta zilei: Supa cu galuste de faina
PrinteazaSupa cu galuste de faina din: pui, telina, morcovi, ceapa, supa de pui, patrunjel, vegeta, sare, piper, faina, praf de copt, lapte, ulei de canola.
Ingrediente:
- 1 pui taiat bucati
- 2 tulpini telina, feliata
- 4 morcovi, curatati si feliati
- 1 ceapa, cuburi
- 500ml supa de pui
- 2 linguri patrunjel uscat
- 2 lingurite vegeta
- 1 1/2 lingurite sare
- 1/2-1 lingurita piper negru
Ingrediente găluște:
- 2 cani de faina
- 4 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 3/4 cana lapte
- 4 linguri de ulei de canola
Mod de preparare:
Combinati pui, telina, morcovi, ceapa, supa de pui, patrunjel, vegeta, sare și piper într-o oala.
adaugă suficientă apă pentru a acoperi puiul. aduce la fierbere, se reduce focul, se acoperă și se fierbe timp de 1 oră.
Scoateți carnea de pui și se lasă până se răcește. Scoateți pielea de la pui și rupeti carnea de pe oase.
Adaugati inapoi carnea in supă, aruncați pielea și oasele.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mic.
Pregatiti găluștele, intr-un bol, combina ingredientele si se amesteca bine pentru a forma un aluat tare.
Formati galuste si incorporati in supa. acopera si se fierbe supa timp de 15 -20 de minute. Serviti imediat.
Supa cu galuste de faina
Pofta buna!
Iepure cu Cartofi Copți și Usturoi