Reteta zilei: Supa cu galuste

Printeaza

Supa cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, tartita de curcan, sare, oua si gris.

 

Ingrediente:

supa:

  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 1 tartita de curcan
  • sare

galuste:

  • 2 oua
  • 13-14 linguri gris in functie de marimea oualor
  • sare

Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala bine si se pun intregi la fiert impreuna cu tartita de curcan si un praf de sare.

Cand legumele au fiert se scot din supa, la fel se procedeaza si cu tartita. pregatesc galustele: se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, apoi se incorporeaza treptat grisul astfel incat sa rezulte o compozitie de galuste nici prea tare, dar nici prea moale.

uda o lingura de supa si cu ajutorul ei se introduc galustele treptat in supa care nu trebuie sa clocoteasca pentru ca galustele sa nu se imprastie.

acopera oala si se lasa la fiert 10 minute, dupa care se opreste focul, se adauga o cana de apa si se mai tine oala acoperita vreo 10 minute inainte de servire.

Se serveste calda, se poate adauga la final patrunjel tocat, rondele din morcovii care au fiert la prepararea supei, piper sau orice alt condiment pe care il preferati.

 

Supa cu galuste

Supa cu galuste

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Supa cu galuste e moartea mea 🙂

  2. Galustele sa fie pufoase nu pietre si e dementiala 😉

  3. Una din cele mai bune supe, si simpla si gustoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.