Reteta zilei: Supa cu galuste
PrinteazaSupa cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, tartita de curcan, sare, oua si gris.
Ingrediente:
pentru supa:
- 1 ardei rosu
- 2 cepe
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina
- 1 tartita de curcan
- sare
pentru galuste:
- 2 oua
- 13-14 linguri gris in functie de marimea oualor
- sare
Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala bine si se pun intregi la fiert impreuna cu tartita de curcan si un praf de sare.
Cand legumele au fiert se scot din supa, la fel se procedeaza si cu tartita. Se pregatesc galustele: se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, apoi se incorporeaza treptat grisul astfel incat sa rezulte o compozitie de galuste nici prea tare, dar nici prea moale.
Se uda o lingura de supa si cu ajutorul ei se introduc galustele treptat in supa care nu trebuie sa clocoteasca pentru ca galustele sa nu se imprastie.
Se acopera oala si se lasa la fiert 10 minute, dupa care se opreste focul, se adauga o cana de apa si se mai tine oala acoperita vreo 10 minute inainte de servire.
Supa cu galuste se serveste calda, se poate adauga la final patrunjel tocat, rondele din morcovii care au fiert la prepararea supei, piper sau orice alt condiment pe care il preferati.
Supa cu galuste
Pofta buna!
Supa cu galuste e moartea mea 🙂
Galustele sa fie pufoase nu pietre si e dementiala 😉
Una din cele mai bune supe, si simpla si gustoasa