Reteta zilei: Supa de ghimbir
PrinteazaSupa de ghimbir din: ceapa, ghmibir, lemongrass, supa, sos de peste, coriandru, pasta de curry, lapte de cocos, suc de lamaie.
Gingerolul din ghimbir are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea durerii și inflamației în corp. Acesta poate fi util în tratarea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi osteoartrita.
Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la reducerea grețurilor și a răului de mișcare. Poate fi folosit cu succes în timpul sarcinii pentru a ameliora grețurile matinale sau în cazul persoanelor care călătoresc frecvent.
Unele cercetări sugerează că ghimbirul poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, contribuind astfel la gestionarea diabetului de tip 2.
Ingrediente:
- 1 ceapa tocata
- 1/2 radacina ghimbir, ras
- 1 legatura lemongrass
- 1 1/4 cana supa
- 1/4 lingura sos de peste
- corinadru
- 1/2 pasta de curry
- 1/2 ceasca lapte de cocos1/2 ceasca suc de lamaie
Mod de preparare:
Într-o oala mică, la foc mediu, se incalzeste putin ulei si se adauga ceapa, ghimbirul, lemongrassul, pasta de curry și lemongrass, gatiti cateva minute, amestecand frecvent.
Adăugați supa, coriandru si aduceți la fierbere, timp de 15 minute.
Opriti focul si scoateti lemongrass.
Se adaugă lapte de nucă de cocos și se amesteca sa se omogenizez. Adăugați sos de pește și suc de lămâie.
Garnisiti cu coriandru si serviti.
Supa de ghimbir
Pofta buna!