Carpaccio de Homar cu Ulei de Trufe din: homar, ulei, parmezan, sare, rucola. Carpaccio de homar esența rafinamentului în gastronomie, fiind o alegere excelentă pentru un antreu sofisticat. Această rețetă combină delicatețea homarului crud, aroma intensă a uleiului de trufe și textura cremoasă a parmezanului ras, creând un echilibru gustativ de neuitat. Servită în momentele […]
Reteta zilei: Supa de homar
PrinteazaSupa de homar din: homar, unt, ceapa, morcov, telina, coniac, vin alb, supa de peste, pasta de tomate, orez, verdeata, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 500g homar proaspăt
- 75g unt
- 1 ceapa, tocata
- 1 morcov cubulete
- 1 telina cubulete
- 45ml coniac
- 250ml vin alb sec
- 1 l supa de pește
- 15ml pasta de tomate
- 75g orez cu bob lung
- 1 legatura verdeata
- 150ml smantana
- sare, piper alb măcinat și ardei iute
Mod de preparare:
Se taie homarul în bucăți. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie mare, se adaugă legumele și gatiti la foc mic pana se inmoaie.
Incorporati homarul si gatiti cateva minute pana cand cochilila se inroseste.
Se toarnă coniacul și gatiti pana se evapora. Se adaugă vinul și gatiti pana se reduce la jumatate.
Se toarnă supa și se fierbe timp de 2-3 minute. Se scoate homarul.
Se incorporeaza pasta de tomate și orezul, se adaugă legatura de verdeata si fierbeti pana se fragezeste orezul.
Între timp, scoateți carnea de homar din coajă și adaugati intr-o tigaie in care rumniti cateva minute.
Adaugati apoi supa in blender. Omogenizati foarte bine. Strecurati printr-o sita cu ochiuri fine intr-o cratita.
Asezonati cu sare si piper. Incorporati carnea de homar.
Serviti supa imediat.
Supa de homar
Pofta buna!
Risotto cu homar și parmezan din: homar, otet balsamic, ulei de masline, ceapa, otet de vin alb, orez, supa, parmezan, unt, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc. Risotto-ul cu homar este o mâncare rafinată și reconfortantă, care aduce împreună două ingrediente de lux pentru a crea o experiență culinară de neuitat. Această rețetă bogată și […]