Urzici – beneficii pentru sanatate si retete. Urzicile (Urtica dioica) sunt plante perene cunoscute pentru proprietățile lor nutritive și medicinale. Acestea conțin o serie de substanțe benefice pentru sănătate, dar trebuie manevrate cu grijă datorită firelor urzicante. Valoare nutritivă: Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum […]
Reteta zilei: Supa de legume cu carne de vita
PrinteazaSupa de legume cu carne de vita din: unt, ceapa, morcovi, telina, cartofi, mazare, carne de vita, supa de carne de vita, cimbru, sare.
Ingrediente:
- 2 linguri unt
- 2 cepe, cuburi
- 2 cani de morcovi, cuburi
- 4 cesti telina, cuburi
- 5 cesti de cartofi, cuburi
- 1 cana mazare
- 1 kg carne de vita, taiata bucati
- 8 cesti supa de carne de vita
- 1 cana de vin rosu
- cimbru proaspat
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oala se topeste untul la foc mediu. Adaugati ceapa si caliti pana se inmoaie.
Adaugati carnea de vita si se amesteca cu ceapa si unt.
Se adauga morcovii, telina, mazarea si cartofii.
Adauga supa de carne de vita si vinul rosu. Fierbeti la foc mic si puneti capacul.
Gatiti la foc mic cel putin o ora. Adaugati cimbrul proaspat si sare. serveste fierbinte.
Supa de legume cu carne de vita
Pofta buna!
Ciorbă de salată cu kaizer din: salate, ceapa verde, usturoi verde, kaizer, oua, gallbenus, apa, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel, smantana, orez. Ingrediente: 4-5 salate 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 300 g kaizer 3 ouă 1 gălbenuş 3 l apă 1/2 l borş sare piper 1 legătură leuştean 1 legătură […]
De fapt e supa de vita, nu de legume
Prea multe legume in supa asta