Reteta zilei: Supa de legume cu pancetta si paste
PrinteazaSupa de legume cu pancetta si paste din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa, pancetta, cartofi, morcovi, parmezan, sare, piper, paste, rosii.
Poate te intereseaza si:
- Supa de legume clasica
- Supa de legume si cuscus
- Supa de legume cu galuste si verdeturi
- Supă de legume cu perişoare
- Supa de legume cu parmezan
Ingrediente:
- 6 1/2 cani supa de pui
- 1 cană cu apă
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 270gr pancetta, cuburi
- 400gr cartofi, cuburi
- 1 morcov, cuburi
- 1 bucata parmezan
- sare și piper
- 240gr paste
- 1 cană rosii, maruntite
- parmezan ras, pentru servire
Mod de preparare:
Aduceti supa si apa la fierbere într-o oală mare. Se încălzește uleiul într-o cratiță la foc mediu.
Gatiti ceapa aproximativ 5 minute.
Adaugati pancetta și sotati timp de 3 minute, amestecand des cu lingura de lemn.
Adaugati cartofii și morcovii și fierbeti, amestecand ocazional, timp de 2 minute.
Se incorporeaza in oala cu lichid, se adauga parmezan și se aduce la fierbere.
Reduceti focul și se fierbe ușor, neacoperit, timp de 20 minute, amestecand ocazional.
Aduceti o oală mare de apă sărată la fiert. Gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet si se pastreaza deoparte.
Adaugati rosiile tocate si sucul, asezonati supa cu sare si piper, dupa gust.
Impartiti pastele in boluri individuale și adaugati supa. Presarati parmezan si serviti.
Supa de legume cu pancetta si paste
Pofta buna!
Pai ori e supa de legume, ori pui si kaizer in ea sau …ma rog …sunculita