Reteta zilei: Supa de legume cu patrunjel si busuioc
PrinteazaSupa de legume cu patrunjel si busuioc din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, dovlecel, morcovi, telina, praz, supa de legume, rosii, pasta de tomate, boia, fasole rosie, fasole alba,fasole verde, otet balsamic, busuioc, patrunjel,sare de mare, piper.
Poate te intereseaza si Supa de legume cu bacon
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapa rosie, cuburi
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 dovlecel, felii
- 3 morcovi, felii
- 3 tulpini de telina, felii
- 1 praz, partea alba, feliata
- 7-8 cani supa de legume
- 2 cutii de rosii cubulete
- 180gr pasta de tomate
- ¼ lingurita boia afumata, dupa gust
- 1 cutie fasole roșie
- 1 cutie fasole alba
- 240gr fasole verde proaspătă, rupta bucati
- 2-3 linguri de oțet balsamic
- ⅓ cana busuioc proaspat tocat, plus mai mult pentru garnitura
- ⅓ cana patrunjel proaspat tocat, plus mai mult pentru garnitura
- sare de mare si piper negru proaspăt măcinat, dupa gust
Mod de preparare:
Ungeti cu ulei de măsline oala de supa.
Adăugați ceapa, usturoiul, dovleceii, morcovi, telina si prazul.
Gatiti timp de 3-4 minute.
Adăugați supa de legume, rosiile, fasole verde și pasta de tomate.
Se amestecă și se fierbe timp de 15 minute.
Se adauga boia de ardei afumat, fasolea si oțet balsamic. Opriti focul și se adauga verdeata.
Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Se decoreaza fiecare bol cu patrunjel proaspat tocat și busuioc și se serveste.
Supa de legume cu patrunjel si busuioc
Pofta buna!
Ce bine arata supa
Foarte buna supa, uite promit ca fac si eu supa de legume