Reteta zilei: Supa de legume cu peste

Printeaza

Supa de legume cu peste din: ulei de masline, praz, seminte de coriandru, fulgi chilli, cartofi, rosii, supa de peste, vin alb, dafin, anason, coaja de portocala, sofran, peste, calamari, creveti, patrunjel, sare, piper paine prajita, maioneza cu usturoi.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire de praz, felii subtiri
  • 1 linguriță de semințe de coriandru
  • 1 vârf de cuțit fulgi chili
  • 300 gr cartofi taiati
  • 200 gr rosii decojite tocate
  • 600ml supa de pește
  • 150 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 1 steluta anason
  • coaja de portocala
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 450gr peste
  • 450g calmari mici
  • 250g creveți nefierti decojiti
  • 2-3 linguri patrunjel
  • sare si piper negru măcinat
  • pâine prăjită si maioneza cu usturoi, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se încălzește ulei într-o tigaie, apoi se adaugă partea verde a prazului, coriandru și chilii și gatiti timp de 5 minute.

Adăugați cartofii și roșiile și se adauga supa si vin. Se adaugă frunza de dafin, anason stelat, coaja de portocala si sofran.

Aduceti la fierbere, reduceti focul și acoperiti cratita. Fierbeti la foc mic timp de 20 de minute.

supa_de_legume_cu_peste
Se taie peștele în bucăți. Se taie calmarii în dreptunghiuri.

Se adauga pestele in supa si gatiti ușor timp de 4 minute.

Se adauga crevetii si gatiti inca 1 minut.

Se adaugă calamarii și partea albă de praz și gatiti, amestecând din când în când inca 2 minute.

supa_de_legume_cu_peste_02
Se incorporeaza pătrunjel tocat, asezonati cu sare si piper și se servește supa cu pâine prăjită și maioneza cu usturoi.

supa_de_legume_cu_peste_03

Supa de legume cu peste

supa_de_legume_cu_peste_03

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.