Reteta zilei: Supa de legume cu peste
PrinteazaSupa de legume cu peste din: ulei de masline, praz, seminte de coriandru, fulgi chilli, cartofi, rosii, supa de peste, vin alb, dafin, anason, coaja de portocala, sofran, peste, calamari, creveti, patrunjel, sare, piper paine prajita, maioneza cu usturoi.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire de praz, felii subtiri
- 1 linguriță de semințe de coriandru
- 1 vârf de cuțit fulgi chili
- 300 gr cartofi taiati
- 200 gr rosii decojite tocate
- 600ml supa de pește
- 150 ml vin alb
- 1 foaie de dafin
- 1 steluta anason
- coaja de portocala
- 1 varf de cutit de sofran
- 450gr peste
- 450g calmari mici
- 250g creveți nefierti decojiti
- 2-3 linguri patrunjel
- sare si piper negru măcinat
- pâine prăjită si maioneza cu usturoi, pentru servire
Mod de preparare:
Se încălzește ulei într-o tigaie, apoi se adaugă partea verde a prazului, coriandru și chilii și gatiti timp de 5 minute.
Adăugați cartofii și roșiile și se adauga supa si vin. Se adaugă frunza de dafin, anason stelat, coaja de portocala si sofran.
Aduceti la fierbere, reduceti focul și acoperiti cratita. Fierbeti la foc mic timp de 20 de minute.
Se taie peștele în bucăți. Se taie calmarii în dreptunghiuri.
Se adauga pestele in supa si gatiti ușor timp de 4 minute.
Se adauga crevetii si gatiti inca 1 minut.
Se adaugă calamarii și partea albă de praz și gatiti, amestecând din când în când inca 2 minute.
Se incorporeaza pătrunjel tocat, asezonati cu sare si piper și se servește supa cu pâine prăjită și maioneza cu usturoi.
Supa de legume cu peste
Pofta buna!