Rețetă Autentică Pasta e Fagioli – Supă Italiană cu Paste și Fasole din: paste, fasole alba, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, supa de legume, frunza de dafin, oregano, busuioc, sare, piper, parmezan. Pasta e Fagioli, cunoscută și sub numele de “Pasta fazool” în argoul italian-american, este o mâncare tradițională italiană, originară […]
Reteta zilei: Supa de legume cu sos pesto
PrinteazaSupa de legume cu sos pesto din: ulei de masline, usturoi, ceapa, telina, morcovi, varza, ierburi de provence, rosii, supa de legume, fasole, seminte, rucola.
Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto
Ingrediente pentru supa:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa mica, tocata
- 4 tulpini telina, tocata
- 3 morcovi, tocati
- ⅔ ceașcă varza, tocata
- 1 lingura ierburi de provence
- 750gr roșii tocate
- 1.5 l supa de legume
- 1 cutie fasole alba
- sare și piper
Ingrediente pentru sos pesto:
- ¼ ceasca semințe prajite
- 2100gr rucola
- ½ cățel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare și piper
Mod de preparare:
Se încălzesc 2 linguri ulei de măsline într-o oală mare la foc mediu-mare.
Adaugati 2 catei de usturoi, împreună cu ceapa, telina, morcovi, varza și se condimentează cu sare și piper.
Gatiti până când legumele încep să se înmoaie, aproximativ 5-7 minute.
Adaugati ierburi de provence, rosii tocate și supa de legume. Se amestecă bine și se aduce la fierbere.
Reduceti focul la mic, acoperiti si gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 30 de minute.
Adăugați fasolea, se amestecă până combinate și se fierbe cateva minute.
Se condimentează, după gust, cu sare și piper.
Între timp, pregatiti sosul pesto, adăugați semințele prajite, rucola si ½ catel de usturoi intr-un blender.
Asezonati cu sare și piper și procesati.
Adaugati uleiul de măsline și procesati din nou. Serviti cu sos pesto.
Supa de legume cu sos pesto
Pofta buna!
Rețetă Autentică Pasta e Fagioli – Supă Italiană cu Paste și Fasole
Pofta buna!
Ce bine arata supa de legume!