Reteta zilei: Supa de linte cu crutoane – reteta gustoasa
PrinteazaSupa de linte cu crutoane din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, praz, telina, pasta de toamte, supa de pui, linte, vin alb, otet, lamaie, cimbru, dafin, chimen, sare, piper alb, crutoane.
Acest aliment este bogat în proteine, fibre, fier, vitamina B și minerale precum magneziu, zinc și cupru. Există mai multe tipuri de linte, cele mai comune fiind: linte verde, maro și roșie.
Lintea verde este cea mai populară și are un gust ușor, iar celelalte două au un gust mai bogat. În funcție de tipul de linte, timpul de gătire variază de la 20 până la 45 de minute.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 1 1/4 cani ceapa tocată
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 2/3 ceașcă morcovi, tocati
- 1 1/4 cani praz tocat
- 1/2 cana de telina tocata
- 1 lingura pasta de tomate
- 7 cesti supa de pui
- 1 3/4 cani linte
- 1/4 ceasca vin alb
- 2 linguri de oțet
- 1/2 lămâie
- 2 crengute de cimbru proaspat
- 1 frunza de dafin
- 1/4 lingurita chimen
- 1/2 linguriță de sare
- 1/4 linguriță piper alb
- 1 ceasca de crutoane
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o oala de supa la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul.
Gatiti, amestecand ocazional, 4-6 minute.
Adaugati morcovi, praz, telina si gatiti, amestecand ocazional, 5-7 minute.
Puneti pasta de tomate, se amestecă bine și se fierbe timp de 2 minute.
Adăugați restul de ingrediente, cu exceptia crutoanelor și se aduce la un foc mic la foc mediu-mic.
Gatiti 40 de minute. Serviti cu crutoane.
Supa de linte cu crutoane
Pofta buna!
Nu-mi place supa asta