Supă de Linte Roșie cu Ghimbir din: linte rosie, supa, ceapa, usturoi, ghimbir, morcovi, rosie, curcuma, chimen, ulei, sare, piper, coriandru. Combinând proprietățile nutritive ale lintei roșii cu aroma picantă și revigorantă a ghimbirului, această supă nu doar că încălzește, dar oferă și o gamă impresionantă de beneficii pentru sănătate. Ușor de preparat și incredibil […]
Reteta zilei: Supa de linte rosie
PrinteazaSupa de linte rosie din: ulei, garam masala, morcovi, ceapa, telina, mar, supa de pui, lapte de cocos, linte rosie, praf de ghimbir, sare, pui, suc de limeta felii de limeta, piper rosu coriandru.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura garam masala
- 3 morcovi, cubulete
- 1 ceapa, tocata
- 2 tulpini de țelină, tocata
- 1 mar, tocat
- 6 cani supa de pui
- 1 cană lapte de cocos
- 1 cana linte rosie
- 1/4 lingurita pulbere de ghimbir
- 3/4 linguriță sare
- 2 cesti pui gatiti tocat
- 1-2 linguri suc proaspăt de limeta
- felii de limeta, pentru servire
- piper roșu, pentru servire
- 1/2 cana coriandru tocat, pentru servire
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul intr-o oală supa mare la foc mediu. Adăugați garam masala și gatiti timp de 30 de secunde.
Adăugați morcovi, ceapă, mar si telina si se fierb, amestecand frecvent, 7-8 minute.
Se adauga supa de pui, lapte de cocos, linte rosie, ghimbir și sare.
Se aduce la fierbere la foc mare, apoi se reduce focul la mic și gatiti timp de aproximativ 15 minute.
Adăugați carnea de pui și 1 lingura suc de limeta.
Gatiti cateva minute, apoi asezonati, dupa preferinta.
Serviti supa presarata cu coriandru, piper rosu si felii de limeta.
Supa de linte rosie
Pofta buna!
Linte Roșie și Magia Etiopiană: Misir Wat – Ghidul Complet cu Rețete, Istorie și Sfaturi
Linte Roșie și Magia Etiopiană: Misir Wat – Ghidul Complet cu Rețete, Istorie și Sfaturi. Misir Wat, o tocană hrănitoare și reconfortantă pe bază de linte roșie, este una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiționale etiopiene. Acest fel de mâncare, îmbogățit cu un amestec vibrant de condimente, își are rădăcinile în istoria profundă și cultura […]
Foarte bine arata supa de linte