Reteta zilei: Supa de linte verde cu rosii si parmezan

Printeaza

Supa de linte verde cu rosii si parmezan din: linte verde, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, usturoi, cimbru, supa de pui, rosii, otet de vin rosu, sare, piper, paste, fasole verde, spanac baby, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 1 cană linte verde
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapa, tocata
  • 5 morcovi, felii
  • 3 tulpini telina, felii
  • 1 ardei gras galben, bucati
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 linguriță cimbru proaspat tocat
  • 4 cesti supa de pui
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 300gr paste
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300gr fasole verde
  • 250gr spanac baby
  • parmezan, ras

Mod de preparare:

Gatiti lintea conform indicatiilor de pe pachet. Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare.

Adaugati ceapa, morcovii, telina, piper și sotati aproximativ 5 minute.

Adăugați usturoiul și cimbrul si continuati sa gatiti timp de 1 minut.

Se transfera intr-o oala, se adauga supa, rosii cubulete cu sucuri, otet, sare și piper și lintea fiarta.

Acoperiti si gatiti aproximativ 1.30 ore. Gatiti pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Se scurg și se transferă intr-un castron. Amestecati cu ulei de măsline.

Între timp, fierbeti la aburi fasolea verde. Se adauga fasolea verde și spanacul în supa.

Acoperiti si lasati aproximativ 2 minute sa se inmoaie spanacul.

Turnati pastele în boluri individuale și adaugati supa. Garniti cu parmezan si serviti.

 

Supa de linte verde cu rosii si parmezan

Supa_de_linte_verde_cu_rosii_si_parmezan_08

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. A fost buna supa de linte?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.