Reteta zilei: Supa de mazare cu sparanghel
PrinteazaSupa de mazare cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, mazare, sparanghel, supa de pui, sare, piper, miere, feta, suc de lamaie, menta, paine usturoi.
Poate te intereseaza si:
- Supă de sparanghel şi mazăre
- Supa de verdeata cu morcov si usturoi
- Supa de sparanghel cu bacon si smantana
Ingrediente pentru supa:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 2-4 cani mazăre
- 1 buchet sparanghel, tăiat în bucăți
- 4 cesti supa de pui
- 1 1/4 lingurite de sare
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingura miere
- 1/2 cana feta, maruntita
- 1 1/2 linguri de suc proaspat de lamaie
- 1/3 ceasca menta proaspata tocata
Ingrediente pentru crutoane:
- 1 paine, taiata cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cățel de usturoi
- 1/4 linguriță sare
Mod de preparare:
Pentru a face crutoanele, se incalzeste cuptorul la 170C, asezati o foaie de copt intr-o tava.
Într-un castron mic, combinati ulei de măsline, usturoi și sare. Așezați pâinea pe foaia de copt.
Stropiti cu amestecul de ulei. Coaceți timp de 6-8 minute.
Pastrati deoparte. Într-o oală mare, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
Adauga ceapa si gatiti, amestecand ocazional, 6-7 minute.
Adaugati 2 1/4 cana de mazăre, sparanghel, supa de pui, sare și piper, dati focul la mare și se aduce la fierbere.
Reduceți focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de 15 minute.
Adaugati miere, 1/3 ceașcă de feta, zeama de lamaie si menta.
Cu ajutorul unui blender pasati pana se omogenizeaza.
Adăugați 1/2 ceașcă de mazăre rămasa și gateste cateva minute.
Se pune supa în castroane, garnisiti cu feta, menta si crutoane.
Serviti imediat.
Supa de mazare cu sparanghel
Pofta buna!