Reteta zilei: Supa minestrone
PrinteazaSupa minestrone din: ulei de masline extravirgin, ceapa, praz, usturoi, sunca afumata, morcovi, sare, piper, rosii, supa de pui, oregano, nap, varza, frunze de salata, fasole si parmezan.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa, cuburi
- 1 praz, feliat (partea alba numai)
- 4 catei de usturoi, tocati
- 4 bucati sunca afumata, tocata
- 3 morcovi, cuburi
- 1 lingurita sare
- 1.5 lingurita de piper
- 1 1/4 ceasca grau
- 1 cutie rosii
- 6 cani supa de pui
- 2 crengute proaspete de oregano
- 1 nap, decojit și taiat bucați
- 3 cupe varza, spalata și tocata
- 3 cupe Frunze de salata create, taiata
- 1 1/2 cesti fasole din conserva
- parmezan
Mod de preparare:
Intr-o cratița gatiti ceapa, prazul și usturoiul in ulei de masline la foc mediu cateva minute. Adauga sunca si morcovii. Gatiti la foc mediu timp de 5-6 minute.
Se condimenteaza cu sare și piper. Adauga graul, rosiile, supa și oregano. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute.
Adauga napi, salata si varza. Acoperiti si gatiti la foc mediu timp de 15 minute. Adauga fasole, se acopera și se continua gatirea pentru inca 10-15 minute. Serviti cu parmezan.
Supa minestrone
Pofta buna!
Ce bine e supa minestrone