Reteta zilei: Supa de muguri de fasole cu carne de vita
PrinteazaSupa de muguri de fasole cu carne de vita din: muschi de vita, muguri de fasole, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan, usturoi, alga marina, fulgi de chili, sos de peste, piper.
Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume.
Carnea de vită este bogată în proteine, fier, zinc, vitamina B12, niacină și riboflavină. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din corpul nostru, iar fierul este important pentru producerea de hemoglobină, care ajută la transportul oxigenului prin sânge.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de vita, cuburi
- 450g muguri de fasole
- 3 felii de ceapa verde
- 2 linguri sos de soia
- 2 lingurite de ulei de susan
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 bucata alga marina
- 6 cani de apa
- 1 lingura de fulgi de chili
- 1 lingura sos de peste
- piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneti carnea intr-un bol, adaugati 1 lingura de sos de soia, ulei de susan, piper negru si usturoi.
La foc mediu puneti la fiert intr-o oala amestecul de carne de vita si se fierbe cateva minute.
Se toarna apa si se adauga alga marina, se lasa la fiert 10-15 minute.
Scoateti alga si adaugati mugurii de fasole.
Se presara fulgi de chili si se acopera vasul cu un capac.
Se fierbe supa timp de 15-20 minute.
Adaugati ceapa verde si se amesteca.
Adaugati sos de peste si se fierbe timp de inca 3 minute.
Se presara piper negru proaspat macinat, apoi serviti supa fierbinte.
Supa de muguri de fasole cu carne de vita
Pofta buna!
Mi se pare complicata rau supa asta
N-am mancat, dar arata bine, nu stiu daca as manca din supa de muguri