Reteta zilei: Supa de peste cu sote de ceapa si ciuperci

Printeaza

Supa de peste cu sote de ceapa si ciuperci din: peste, unt, ceapa, telina, morcovi, vin, verdeata, cuisoare, boabe de piper, sare, piper cayenne, ciuperci.

Ingrediente: 

  • 1/2 kg peste
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 tulpini de telina tocata
  • 2 morcovi tocati
  • 1 sticla vin alb sau rosu
  • 1 legatura verdeturi (patrunjel, dafin)
  • 2 cuisoare
  • 6 boabe de piper
  • sare si piper cayenne

pentru garnitura:

  • 25 gr unt
  • 12 cepe mici, curatate
  • 12 ciuperci mici
  • Patrunjel

 

Mod de preparare:

taie peștele în felii groase, eliminând orice oase evidente.

topește untul într-o tigaie mare, se adauga pestele si legumele și se amestecă la foc mediu, până când se rumenesc ușor.

toarnă vinul și suficientă apă rece pentru a acoperi. Adăugați legatura de verdeata și condimentele, apoi asezonati.

aduce la fierber, dati apoi focul la mic și gatiti timp de 20-30 de minute.

Între timp, se prepară garnitura.

încălzește untul într-o tigaie adâncă și gatiti ceapa până se rumeneste.

adauga ciupercile si rumeniti.

Strecurati supa. Se aruncă ierburile și condimentele, apoi se împarte peștele in farfurii de supa.

Reîncălziți supa.

Asezonati, dupa gust cu sare și piper și se toarnă peste pește.

decoreaza fiecare porție cu sote de ceapa si ciuperci si se presara cu patrunjel tocat.

serveste imediat.

 

Supa de peste cu sote de ceapa si ciuperci

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Supa de peste cu legume si seminte de chimen

Supa de peste cu legume si seminte de chimen din: peste, rosie, supa de legume, usturoi, frunza de dafin, patrunjel, oregano, busuioc, rozmarin, seminte de chimen, sare, piper. Ingrediente: 100 grame peste (la alegere) 1 rosie medie, taiata cuburi 500 ml supa limpede de legume 2 catei de usturoi pisati 1 frunza de dafin 1 […]

Supa de peste cu rosii, oua si lamaie

Supa de peste cu rosii, oua si lamaie din: peşte slab (şalău, ştiucă, biban), ceapa, oua, zeama de lamaie, rosii, ulei, sare, piper, foaie de dafin, piper boabe, orez, pătrunjel.   Ingrediente:  1/2 kg peşte slab (şalău, ştiucă, biban) 1 ceapă 2 ouă zeama de la 2 lămâi 2 roşii 50 ml ulei sare piper 1 foaie […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.