Reteta zilei: Supa de peşte
PrinteazaSupa de peste din: peste, ceapa, praz, morcov, telina, usturoi, orsii, pasta de tomate, anason, sofran, patrunjel, supa de peste, coniac, ulei vegetal, smantana, sare, piper, suc de lamaie.
Un preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte sanatoasa si usor de preparat.
Ingrediente:
- 900 g peste
- 130 g ceapa tocata
- 80 g praz tocat
- 150 g morcov, cubulete
- 100 g telina tocata
- 2 catei de usturoi
- 400g rosii tocate
- 1 lingura de pasta de tomate
- 2 stele anason
- 1 varf de cuțit de sofran
- 1 fir de patrunjel
- 2 l supa de pește
- 200 ml coniac
- 3 linguri de ulei vegetal
- 200 ml smantana
- 1 lingurita de sare
- Piper dupa gust
- 4 lingurite de suc de lamaie
Mod de preparare:
Asigurati-va ca pestele nu are niciun os si indepartati di pielea.
Apoi taiati bucati potrivite.
Intr-o tigaie mare, se incalzește uleiul la foc mediu, apoi se adauga ceapa, prazul, morcovii, telina si usturoiul si se gatesc timp de 10 minute, pana cand se inmoaie.
Adaugați pasta de rosii și fierbeti timp de 2 minute.
Apoi se adauga coniacul, anason stelat si patrunjelul, se amesteca, se adauga rosiile si gatiti inca 5 minute.
Adaugați supa de peste si șofranul si lasati sa fiarba 20 minute, apoi adaugati bucațile de pește, asezonati cu sare si piper si mai fierbeti timp de inca 10 minute.
Scoateti anasonul, legumele si bucatile de peste.
Pasati-le la blender, apoi amestecati cu supa pana se omogenizeaza.
Adaugați sare și suc de lamaie, piper dupa gust si serviti cu smantana.
Supa de peşte
Pofta buna!
Ce bine arata supa de peste
O nebunie supa de peste