Supă de Post cu Ciuperci – este un preparat ideal pentru zilele de post sau pentru cei care preferă o dietă vegetariană. Această supă este bogată în arome și nutrienți, oferind un echilibru perfect între gust și sănătate. Ciupercile, cunoscute pentru conținutul lor ridicat de proteine și antioxidanți, se combină armonios cu legumele proaspete pentru […]
Reteta zilei: Supa de praz cu cartofi
PrinteazaSupa de praz cu cartofi din: praz, usturoi, inimi de anghinare, vin alb sec, lapte, unt, ulei de masline, verdeata.
Ingrediente:
- 2 fire de praz, felii
- 2 catei de usturoi, felii subtiri
- 1 cutie inimi de anghinare
- ¼ cana vin alb sec
- 6 cartofi, cuburi
- 3 cani supa de pui
- ½ cana lapte
- unt
- ulei de masline
- verdeata, pentru servire
Mod de preparare:
Puneti prazul intr-un vas cu apa rece si spalati bine, apoi uscati cu prosoape de hartie.
Incalziti o lingura de unt si una de ulei intr-o oala mare.
Adaugati prazul, se condimenteaza cu sare si sotati aproximativ 3 minute. Se adauga usturoiul si sotati aproximativ 1 minut.
Adaugati anghinarea si sotati pentru un minut.
Se adauga vinul si se lasa legumele sa absoarba cea mai mare parte, aproximativ 2 minute.
Adaugati cartofii, asezonati si adaugati supa.
Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic.
Fierbeti 40-45 de minute.
Lasati sa se raceasca putin, apoi dati la blender pana la omogenizare.
Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, se adauga din nou in oala si se incorporeaza laptele, incalziti cateva minute.
Serviti supa garnisita cu ulei de masline si verdeata.
Supa de praz cu cartofi
Pofta buna!
Supă Vegetariană de Linte – Rețeta Perfectă pentru Sănătate și Gust – ideală pentru o masă ușoară și sănătoasă. Bogată în proteine, fibre și vitamine, lintea este un ingredient versatil care se combină perfect cu legume și condimente aromate. Această supă nu doar că oferă o sațietate de durată, dar și contribuie la o digestie […]