Reteta zilei: Supa de pui cu legume si fidea
PrinteazaSupa de pui cu legume si fidea din: pui, piper, ienibahar, dafin, supa de pui, ceapa, morcovi, telina, unt, ciuperci, fidea, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pui, taiat bucati
- 10 boabe de piper
- 2 boabe ienibahar
- 2 frunze de dafin
- 8 cesti supa de pui
- 1 ceapa, tocata
- 4 morcovi, tăiati bucăți
- 3 tulpini de telina, feliata
- 1 lingura unt
- 240gr ciuperci, feliate
- 240gr fidea, fiarta al dente
- sare si piper, dupa gust
- patrunjel proaspat, pentru ornat
Mod de preparare:
Scoateți pielea și excesul de grasime de la bucatile de pui și se transferă intr-o oala.
Intr-o bucata de tifon puneti piper, frunze de dafin și ienibaharn și legati cu un snur, apoi adaugati in oala.
Adauga supa de pui, se acoperă oala cu un capac si aduceti la fierber la foc mare mediu.
Se reduce focul la mic și se fierbe aproximativ 20 de minute.
Transferati carnea de pui pe o farfurie si lasati sa se raceasca.
Strecuati supa printr-o strecuratoare cu ochiuri fine.
Stergeti oala si adaugati unt.
Adaugati ciupercile si caliti până când se rumenesc aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Se toarnă supa de pui si se adauga morcovii, telina si ceapa.
Aduceți supa la fiert și se reduce focul la mic, gatiti aproximativ 15 minute.
Între timp, dezosati carnea si maruntiti.
Incorporati carnea in oala cu supa, se amestecă bine.
Se condimentează cu sare și piper, după gust.
In fiecare bol de servire puneti cate 1/2 ceașcă de fidea.
Adaugati supa, se presara cu patrunjel si se serveste.
Supa de pui cu legume si fidea
Pofta buna!
Eu pu si paste in supa de pui
Bai, imi place supa, dar eu las puiul intreg
Uuuuu, ce bine arata 🙂