Reteta zilei: Supa de pui cu legume – usor de preparat

Printeaza

Supa de pui cu legume – Această supă este plină de proteine, vitamine și minerale, fiind ideală pentru o masă hrănitoare. Poate fi adaptată în funcție de legumele disponibile și preferințele personale, făcând-o versatilă și delicioasă.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui (sau pulpe de pui)
  • 2 morcovi, tăiați rondel
  • 1 țelină, tăiată cuburi
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2-3 căței de usturoi, tocați
  • 1 ardei gras (opțional), tăiat cuburi
  • 2-3 cartofi, tăiați cuburi (opțional)
  • 1 litru apă (sau supă de pui)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor)

Mod de Preparare

Prepararea ingredientelor:

Spală bine legumele și taie-le în bucăți. Dacă folosești piept de pui, taie-l în cuburi sau lasă-l întreg.

Sotează legumele:

Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul, călindu-le timp de 2-3 minute până devin translucide.

Pune morcovii, țelina și ardeiul gras (dacă folosești) și continuă să gătești timp de 5-7 minute.

Adaugă puiul:

Dacă folosești piept de pui tăiat, adaugă-l acum și gătește timp de 5 minute, amestecând ocazional, până când carnea devine albă.

Adăugarea lichidului:

Toarnă apă sau supă de pui în oală, adaugă cartofii (dacă folosești) și frunzele de dafin. Aduceți supa la fierbere.

Fierberea supei:

Redu focul la mic și lasă supa să fiarbă timp de 20-30 de minute, până când puiul și legumele sunt fragede. Dacă folosești piept de pui întreg, scoate-l din oală, taie-l în bucăți și adaugă-l înapoi în supă.

Condimentarea:

Condimentează cu sare și piper după gust. Poți adăuga și alte condimente, cum ar fi boia sau ierburi aromatice, în funcție de preferințe.

Servirea:

Servește supa caldă, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat. Este delicioasă alături de pâine proaspătă sau crutoane.

Această supă se potrivește excelent cu o felie de pâine proaspătă sau cu crutoane. De asemenea, un pahar de suc proaspăt sau un ceai de plante va completa perfect masa.

Valori Nutriționale (per porție estimativă)

  • Calorii: 250-300 kcal
  • Proteine: 20 g
  • Grăsimi: 8 g
  • Carbohidrați: 30 g
  • Fibre: 4 g

 

varianta:

Ingrediente:

  • 1 pui, portionat
  • 2 morcovi, cuburi
  • 4-5 tulpini de telina, cuburi
  • 1 cana de mazare congelata
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 lingurita turmeric
  • 1-2 linguri concentrat de pui
  • sare si piper, dupa gust
  • fidea, fiarta al dente

 

Mod de preparare:

Aduce la fiert puiul. Fierbeti carnea de pui la foc mediu pentru 30-40 de minute intr-un vas umplut cu apa.

Scoateți carnea de pui si eliminati oasele. Pastrati carnea deoparte. Adaugati telina, morcovi si concentratul de pui. Asezonati cu condimente.

Se amesteca, se aduce la fierbere. Apoi incorporati carnea de pui, si mai fierbeti pentru 40-45 minute.

Asezonati cu sare si piper dupa gust. Incorporati fideaua, amestecati, mai fierbeti cateva minute si opriti focul, apoi serviti.

 

Supa de pui cu legume

Supa_de_pui_cu_legume_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.