Reteta zilei: Supa de ridichi cu creveti si bacon

Printeaza

Supa de ridichi cu creveti si bacon din: ridichi, creveti, bacon, otet de vin alb, ulei de masline, oregano, seminte de telina, branza rasa, fulgi de ardei rosu, ceapa, nuci de pin, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper, unt, supa de pui.

 

Supa_de_ridichi_cu_creveti_si_bacon_04

 

Ingrediente:

  • 30-40 ridichi
  • 500gr creveti, decorticati
  • 3 felii de bacon
  • Otet de vin alb
  • ulei de masline
  • oregano
  • seminte de telina
  • 3-4 linguri de branza rasa
  • Fulgi de ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri nuci de pin
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lamaie
  • patrunjel
  • boabe de piper negru
  • Sare si piper
  • 2 linguri unt
  • 2 cani supa de pui

 

Mod de preparare:

Intr-o oala de dimensiuni medii, se adauga 6-8 cesti de apa si 3-4 linguri de sare.

Se pune apa la fiert, apoi se adauga crevetii, gatiti aproximativ 2 minute.

Opriti focul si transferati pe o farfurie.

Intr- un borcan se adauga crevetii , ceapa feliata, 1 lingura boabe de piper negru , 4-5 catei de usturoi, 2 lingurite de oregano, sare, fulgi de ardei rosu si seminte de telina.

Supa_de_ridichi_cu_creveti_si_bacon

Adaugati suc de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb.

Agitati si lasati in frigider pentru 12-24 de ore.

Taiati capetele si cozile de la ridichi.

Injumatatiti ridichile, puneti-le intr-un castron mare si clatiti-le bine.

Asezonati cu aproximativ 2 lingurite sare , piper si oregano si se agita.

Intr-o tigaie mare, se prajeste baconul, se taie bucati.

Supa_de_ridichi_cu_creveti_si_bacon_02

Scoateti baconul din tigaie si transferati pe o farfurie.

Se adauga ridichile si 4-5 catei de usturoi, impreuna cu 2 linguri de unt.

Gatiti timp de 5 minute, apoi se acopera si se fierbe timp de 10 minute, amestecand ocazional.

Transferati in blender impreuna cu 2 cani supa de pui si se amesteca pana se omogenizeaza.

Supa_de_ridichi_cu_creveti_si_bacon_03

Transferați inapoi in oala , se adauga aproximativ 2 linguri de branza rasa si se fierbe la foc mic pentru inca 10 minute.

Incalziti gratarul, adaugati crevetii si gatiti cate 1 minut pe fiecare parte.

Adaugati nuci de pin intr-o tigaie fierbinte si prajiti aproximativ 30-45 de secunde, amestecand frecvent.

Serviti supa de ridichi cu creveti, bacon si nuci de pin.

Supa_de_ridichi_cu_creveti_si_bacon_04

Supa de ridichi cu creveti si bacon

Supa_de_ridichi_cu_creveti_si_bacon_04

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.