Reteta zilei: Supa de rosii cu busuioc

Printeaza

Supa de rosii cu busuioc din: rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, supa de legume, busuioc, zahar, fulgi de chili, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 cutie rosii decojite
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • ½ ceapa, tocata
  • 2 cani supa de legume
  • 3 crengute de busuioc tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 1-1 ½ lingurite fulgi de chili rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 200C. Scurgeti rosiile si pastrati sucul deoparte. Injumatatiti rosiile si aranjati intr-o tava de cuptor, intr-un singur strat.

stropesc cu 2 linguri ulei de masline si se presara cu un pic de sare si piper.

Infasurati cateii de usturoi in staniol. Asezati pachetul langa rosii si dati la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa primele 15 minute, intoarceti rosiile in tava.

Dupa ce se racesc cateii de usturoi se indeparteaza coaja si se pastreaza deoparte miezul copt.

Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o oala, se adauga ceapa si gatiti 3 minute.

Adauga rosiile prajite si sucul in cratita, se adauga usturoiul, supa de legume, zahar, fulgi de chili roșu, crengute de busuioc și busuioc tocat.

Aduce supa la fiert, mai mică la un foc mic și se fierbe descoperit timp de 20 de minute pentru a permite ca aromele sa se combina minunat.

Scoateti crengutele de busuioc din la oala si procesati cu blenderul supa.

Puneti in boluri, garnisiti cu busuioc si serviti.

 

Supa de rosii cu busuioc

 

Supa_de_rosii_cu_busuioc_14

Pofta buna!

 

Tacos cu Carne de Struț

Tacos cu Carne de Struț – o alternativă delicioasă și sănătoasă la tacos-urile tradiționale. Carnea de struț este cunoscută pentru conținutul său scăzut de grăsimi și bogăția de proteine, fiind o alegere excelentă pentru cei care doresc să experimenteze arome noi și să se bucure de beneficiile unei diete sănătoase. Această rețetă este ușor de […]

 

Tocană de iepure cu legume

Tocană de iepure cu legume – un preparat tradițional și plin de savoare, ideal pentru mese de familie sau ocazii speciale. Această rețetă combină delicatețea cărnii de iepure cu bogăția legumelor, creând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea acestei tocane necesită răbdare și atenție la detalii, dar rezultatul final va fi cu siguranță […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.