Reteta zilei: Supa de rosii coapte

Printeaza

Supa de rosii coapte din: rosii, ulei de masline, sare, piper, unt, ceapa, morcov, telina, curry, supa de creveti, praf de ardei iute, creveti.

 

Ingrediente: 

  • 12 rosii, taiate in jumatate
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • 3 linguri de unt sau ulei de masline
  • 1 cană ceapa tocata
  • 3/4 ceasca morcov tocat marunt
  • 3/4 ceasca țelină tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 2 1/2-3 cesti supa de creveti
  • 2 linguri de sherry
  • 1/4-1/2 linguriță parf de ardei iute
  • 400gr creveti fierti si maruntiti
  • menta, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Se pun jumatatile de rosii pe o foaie de copt intr-o tava, se stropesc cu ulei si se presara cu sare si piper.

Supa_de_rosii_coapte

Dati la cuptor timp de 45-60 de minute.

Supa_de_rosii_coapte_02

Între timp, se topeste untul. Se adaugă legumele tocate și gatiti timp de 20-25 de minute.

Adăugați usturoiul, gatiti 1 minut si adaugati curry.

Opriti apoi focul.

Supa_de_rosii_coapte_03

Intr-un blender adăugați supa de creveți, sherry, roșiile, legumele și o linguriță de sare.

Se proceseaza până la omogenizare.

Supa_de_rosii_coapte_04

Se toarnă supa în oala și se condimentează cu sare și piper.

Adăugați creveții tocati și încălziti supa.

Supa_de_rosii_coapte_05

Se serveste in boluri cu menta.

Supa_de_rosii_coapte_06

 

Supa de rosii coapte

Supa_de_rosii_coapte_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de rosii cu usturoi si crutoane

Supa de rosii cu usturoi si crutoane din: rosii, ceapa, usturoi, smantana, cimbru, sare, piper, crutoane. Ingrediente: un kg roşii foarte bine coapte o ceapă un căţel usturoi 50 ml smântână un litru supă de legume oregano ulei cimbru crutoane sare piper   Mod de preparare: Roşiile spălate şi curăţate de codite se opăresc 2-3 […]

 

Supa de rosii cu oregano 

Supa de rosii cu oregano

Supa de rosii cu oregano din: rosii, ceapa, usturoi, smantana, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii o ceapă un căţel usturoi 50 ml smântână un litru supă de legume oregano ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Roşiile se opăresc 2-3 minute. Se scot şi se taie cuburi. In oala se călesc în puţin […]

 

Reteta zilei: Rosii coapte cu usturoi si busuioc

Rosii coapte cu usturoi si busuioc din: usturoi, ulei de masline, paine, rosii, zahar, sare, piper, busuioc, parmezan. Ingrediente: 8 catei usturoi, decojit 2 linguri ulei de măsline 2 căni de pâine taiata cuburi 2 kg rosii taiate cuburi 2 linguri zahăr 2 lingurițe sare 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat ½ ceașca busuioc tocat […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.