Reteta zilei: Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan

Printeaza

Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan din: unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii, supa de pui, apa, smantana, sare, piper, patrunjel, busuioc, bagheta, parmezan.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de Rosii (video)

 

Ingrediente supa:

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 3 morcovi, cuburi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 cutii de conserve de rosii întregi
  • 1 l supa de pui
  • 1 cană de apă
  • 1/2 ceasca smantana
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri busuioc

Ingrediente crutoane:

  • 1/2 de baghetă, feliata
  • 1/2 ceașcă parmezan ras
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Într-o oală mare, topiti untul și ulei la foc mediu-mare, apoi se adauga ceapa, usturoi, morcovi și se amestecă și se fierb timp de 5 minute.

Adăugați pasta de tomate și se amestecă, gătiti pentru inca 2-3 minute.

Adauga rosiile cu suc, supa și apă.

Se amestecă și se aduce la fierbere, apoi se reduce focul, se acoperă oala și se fierbe timp de 15-20 de minute.

Cu ajutorul unui blender pasati supa, adăugați smântână, sare, piper, patrunjel, busuioc și se fierbe timp de inca 5 minute.

Pentru a pregati crutoanele, stropiti feliile de bagheta cu ulei de măsline.

Puneti grămezi mici de parmesan într-o tigaie, adaugati cate o felie de bagheta peste parmezan, rumeniti pe ambele parti.

Serviti supa cu crutoane.

 

Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan

Supa_de_rosii_si_crutoane_in_crusta_de_parmezan_19

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Fuuuu, ce bine arata supa de rosii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.