Reteta zilei: Supa de scoici cu bacon

Printeaza

Supa de scoici cu bacon din: bacon, telina, ceapa, usturoi, cartofi, apa, sos de scoici, concentrat de supa de pui, piper, cimbru, amidon, smantana lichida, scoici.

 

Ingrediente:

  • 4 felii de bacon, maruntit
  • 3 tulpini de telina, tocata
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 4 cartofi, curatati si tocati
  • 1 cană cu apă
  • 250gr sos de scoici
  • 3 lingurite concentrat supă de pui
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriță cimbru uscat
  • 2 1/2 linguri de amidon
  • 2 cani smantana lichida
  • 2 cutii scoici

 

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, gatiti baconul pana se rumeneste. Transferati pe prosoape de hartie.

Gatiti telina si ceapa in uleiul ramas de la bacon pana cand se inmoaie.

Se adauga usturoiul tocat si gatiti pentru un alt minut.

Adaugati cartofii, apa, sos de scoici, concentratul de supa, piper si cimbru. Aduceți supa la fiert.

Reduceti focul și se fierbe neacoperit timp de 20-25 de minute.

Într-un castron amestecati amidonul în smantana până la omogenizare.

Se incorporeaza amestecul în supă.

Aduceti la fierbere și se fierbe din nou pentru inca 2 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se adauga scoicile si restul de smantana. Se încălzește usor si serviti cu bacon.

 

Supa de scoici cu bacon

Supa_de_scoici_cu_bacon_08

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna supa de scoici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.