Reteta zilei: Supa de sfecla cu morcov si marar

Printeaza

Supa de sfecla cu morcov si marar din: morcov, apa, supa de pui, suc de lamaie, mazare, ceapa, cartofi, unt, sfecla, supa de rosii, faina, marar, sare, piper.

 

 

Ingrediente:

  • 1 morcov cuburi
  • 4 căni de apă
  • 4 cesti supa de pui
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1/2 ceașcă mazăre verde congelata
  • 1 ceapa mare felii
  • 1-2 cartofi cuburi
  • 3 linguri de unt
  • 10 sfecle, tocate
  • 1 cutie supa de rosii
  • 1.5 lingura faina amestecata cu 1/2 cana apă rece
  • 2 linguri marar proaspat tocat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 lingurita piper negru

 

Mod de preparare:

Adauga morcovul si sfecla intr-o oală mare. Adauga 4 cani de apa si 4 cesti de supa de pui.

Se aduce la fierbere și se reduce focul, se fierbe timp de 20 minute.

Adaugati suc de lamaie si cartofi. Fierbeti din nou pentru 10-15 minute.

Adaugati mazăre congelată și se fierbe pana cand se inmoaie.

Între timp, gatiti ceapa in unt pana se inmoaie intr-o tigaie medie.

Ceapa se adauga apoi in oala. Adaugati supa de rosii si amestecul de faina cu apa. Se amestecă bine.

Adaugati mărar proaspăt. Se aduce la fierbere din nou.

Puneti sare și piper. Se serveste fierbinte și cu smantana.

 

Supa de sfecla cu morcov si marar

Supa_de_sfecla_cu_morcov_si_marar_12

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Nu e prea rosie supa asta de sfecla :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.