Reteta zilei: Supa de sparanghel cu patrunjel

Printeaza

Supa de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 450gr sparanghel
  • 3 linguri unt
  • 6 cepe mici, tocate
  • 1 lingura faina
  • 600ml supa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250ml lapte
  • 120 ml smantana
  • 2 lingurite patrunjel
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Spalati si taiati sparanghelul bucati. Pastrati deoparte 1/4 pentru servire.

Incalziti 2 linguri de unt. Incorporati ceapa si gatiti 2-3 minute. Adaugati sparanghelul si gatiti 1 minut.

Incorporati faina si mai gatiti 1 minut.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel
Adaugati supa si sucul de lamai si aduceti la fierbere, acoperiti cratita partial si gatiti 15-20 de minute.

Raciti si procesati la blender. Turnati inapoi in cratita si adaugati laptele, amestecand incontuu sa se omogenizeze.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_02
Incalziti restul de unt si sotat restul de sparanghel, 3-4 minute.

Reincalziti supa putin, adaugati smantana si amestecati.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_03
Serviti supa calda cu sparanghel si patrunjel.

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_04

Supa de sparanghel cu patrunjel

supa_de_sparanghel_cu_patrunjel_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa crema de sparanghel cu unt

Supa crema de sparanghel cu unt din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper. Ingrediente:  450 g sparanghel 3 linguri unt 6 cepe mici, tocate 1 lingura faina 600 ml supa 1 lingura suc de lamaie 250 ml lapte 120 ml smantana 2 lingurite patrunjel sare si piper   […]

 

Supa de sparanghel cu unt

Supa de sparanghel cu unt din: sparanghel, smantana, ou, ceapa, unt, faina, apa. Ingrediente: 500 g sparanghel 100 ml smântână un ou o ceapă 50 g unt o jumătate lingură făină 1,5 l apă   Mod de preparare: Se taie vârfurile fragede de sparanghel şi se lasă deoparte. Cozile de sparanghel se pun la fiert […]

 

Supa de sparanghel cu crab

Supa de sparanghel cu crab din: zeama de pui, sparanghel, crabi, hasme, ulei, faina, sos de peste, piper, ou, ceapa. Ingrediente: 1 l zeamă de pui 300 g vârfuri de sparanghel verde 200 g crabi sau crevete 4 haşme 1 lingură de ulei 1 lingură făină de porumb 2 linguri sos de peşte sare piper […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.