Reteta zilei: Supa cu varza de bruxelles
PrinteazaSupa cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, mar, usturoi, curcuma, mustar, ghimbir, apa, lapte de cocos, sare, piper rosu, otet, ulei de masline.
Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și acid folic.
Consumul de varză de Bruxelles aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate sprijini sistemul imunitar, datorită conținutului său ridicat de vitamina C.
De asemenea, varza de Bruxelles conține compuși fitochimici care pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer.
Fiind bogată în fibre, varza de Bruxelles poate promova sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea greutății corporale sănătoase.
- 2 vinete
- 500gr varză de bruxelles
- 1 măr
- 4 catei de usturoi tocat
- 2 lingurite curcuma
- 1 linguriță de muștar uscat
- 1 bucata ghimbir ras
- 1/4 linguriță de piper roșu
- 1 cană de apă
- 1 cutie de lapte de cocos
- 1 3/4 linguriță sare
- 3/4 lingură oțet de mere
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Maruntiti vinetele si marul.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoi și gătiți timp de 30 de secunde.
Adăugați curcuma, muștar uscat, piper roșu și ghimbir; se amestecă. Adăugați vinete și mărul tocat, amestecați și gătiți timp de 2 minute.
Adăugați apă, lapte de cocos, varză de bruxelles, sare și oțet. Aduceți la fierbere și fierbeți timp de 15 minute.
Serviti calda.
Supa cu varza de bruxelles
Pofta buna!