Reteta zilei: Supa de verdeata cu morcov si usturoi

Printeaza

Supa de verdeata cu morcov si usturoi din: ulei de masline, praz, morcovi, leurda, usturoi, supa de pui, sparanghel, mazare, ierburi mixte, suc de lamaie, oua, otet alb.

 

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 fire de praz, felii
  • 3 morcovi, bucati
  • 1 legatura leurda, maruntita
  • 2 catei de usturoi, felii subtiri
  • 6 cani supa de pui
  • 1 buchet sparanghel, taiat bucati
  • ½ kg mazare
  • ½ cana ierburi mixte (menta si tarhon)
  • suc de lamaie
  • 6 oua
  • otet alb

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare.

Adaugati praz, morcovi si usturoi.

Se condimenteaza cu sare și sotati pe foc mediu aproximativ 5 minute.

Adaugati supa si se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic.

Se fierbe pana cand legumele sunt fragede, aproximativ 10 minute.

Adaugati leurda, sparanghel si mazare pastai si continuati sa fierbeti pana cand sparanghelul si mazarea sunt crocante, aproximativ 3 minute.

Intre timp, aduceti o cratita cu apa la foc mic.

Adaugati un strop de oțet si un varf de cutit de sare.

Spargeti fiecare ou intr-o cana si cand apa clocoteste adaugati oualele si fierbeti acoperit timp de 4 minute.

Scoateti ouale si puneti i cate un bol, acoperiti cu supa fierbinte in care ati adaugat la sfarsit ierburile aromate si ati asezonat, dupa gust, cu sare, piper si suc de lamaie.

 

 

Supa de verdeata cu morcov si usturoi

 

Supa_de_verdeata_cu_morcov_si_usturoi_06

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.