Reteta zilei: Supa vietnameza cu porc si vita
PrinteazaSupa vietnameza cu porc si vita din: rasol de porc, coada de vita, sare, lemongrass, ulei vegetal, praz, boia de ardei, sos de peste, pasta de creveti, zahar, sange de porc coagulat, ceapa, coriandru, noodles.
Ingrediente:
- 1 rasol de porc, taiat bucati
- 1 coada de vita, taiata bucati
- 2 1/2 linguri de sare
- 9 tulpini de lemongrass (iarba de lamaie)
- 1/4 ceasca ulei vegetal
- 1 buchet de praz
- 2 linguri de boia de ardei
- 1/2 ceasca sos de peste
- 3 linguri de pasta creveti
- 1/2 lingura de zahar
- 1 bucata sange de porc coagulat
- 1 ceapa, taiata felii subtiri
- Coriandru, tocat
- 1 pachet noodles
Mod de preparare:
Pentru a pregati supa, puneti bucatile de porc si bucatile de coada de vita intr-o oala mare, umpleti cu apa si lasati sa dea in clocot, dupa care aruncati apa si spalati carnea de impuritati.
Puneti din nou la fiert si adaugati 2 linguri de sare si lasati sa fiarba.
Adaugati iarba de lamaie si lasati sa fiarba la foc mic.
Intr-o cratita potrivita puneti bucata de sange coagulat si fierbeti aproximativ 30 de minute.
Apoi scoateti din cratita si taiati cuburi.
Dupa o ora si jumatate de fiert, scoateti coada si feliati cat de subtire puteti, apoi adaugati din nou in oala.
Intr-o cratita mica, se incalzeste uleiul la foc mare si se adauga prazul.
Gatiti cateva minute pana cand se inmoaie. Adaugati boia de ardei si sos de peste si amestecati bine.
Se toarna amestecul in supa.
Intr-un bol de dimensiuni medii, se dizolva pasta de creveti cu 1/4 cana de apa.
Adaugati in supa. Asezonati supa cu 1/2 lingura de sare si zahar.
Incorporati cuburile de sange de porc.
Fierbeti noodles conform instructiunilor de pe ambalaj. Gatiti supa 3-4 ore.
Se serveste imediat cu noodles, ceapa feliata si coriandru tocat.
Supa vietnameza cu porc si vita
Pofta buna!
E foarte buna supa vietnameza, am mancat si eu