Reteta zilei: Supa de vita cu hrisca si legume
PrinteazaSupa de vita cu hrisca si legume din: apa, hrisca, carne de vita, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, dafin, sare, piper.
Carnea de vită este bogată în proteine, fier, zinc, vitamina B12, niacină și riboflavină.
Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale.
De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și a bolilor cronice.
Ingrediente:
- 4 litri apa
- 1/2 cani hrisca
- 500gr carne de vita cu os
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 1/4 cesti patrunjel sau marar
- 3 frunze de dafin
- Sare si piper, dupa gust
- Ulei
Mod de preparare:
Puneti carnea intr-o oala cu apa. Aduceti la fierbere la foc mediu, fierbeti pentru cel putin 2 ore.
Asezonati cu sare. Adaugati hrisca si se fierbe timp de 15 minute. Tocati ceapa, verdeata si morcovul.
Curatati si taiati cartofii cuburi.
Intr-o tigaie adaugati ulei si apoi sotati legumele 15-20 de minute.
Adaugati in oala cu supa, lasati sa fiarba timp de 5-10 minute.
Adaugati verdeata, opriti focul, lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Supa de vita cu hrisca si legume
Pofta buna!
N-am folosit pana acum hrisca intr-o ciorba …
E foarte buna supa de vita cu hrisca