Reteta zilei: Supa de vita cu legume si orz
PrinteazaSupa de vita cu legume si orz din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ciuperci, pasta de tomate, vin rosu, concetrat de vita, apa, orz, frunze de dafin, cimbru, cartofi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita, cuburi
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 ceasca morcovi tocati
- 1 ceasca telina
- 240gr ciuperci
- 2 linguri pasta de tomate
- ½ cana de vin rosu
- 3 linguri concentrat de carne de vita
- 6 cani de apa
- 1 cana orz nefiert
- 2 frunze de dafin
- 3 crengute de cimbru
- 4 cartofi, cuburi
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o oala mare si gatiti carnea pe toate partile pana se rumeneste bine.
Scoateti carnea din oala si se pastreaza deoparte.
adauga ceapa si usturoiul in oala si se gatesc 2-3 minute, apoi adaugati telina si morcovii si mai gatiti 2-3 minute.
Puneti ciupercile feliate si se fierbe pana cand cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat.
Adaugati pasta de tomate, se amesteca si se fierbe timp de 1-2 minute. Incorporati vinul. Se amesteca bine.
Adaugati carnea impreuna cu 6 cani de supa de apa in care ati dizolvat concentratul de carne de vita, frunze de dafin , cimbru si orz.
Se aduce amestecul la fierbere, se micsoreaza focul si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 45 de minute acoperit. In ultimele 5-10 minute, se spala si se taie cartofii.
Adaugati cartofii in oala si se lasa sa fiarba. Scoateti frunzele de dafin si cimbrul.
Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Supa de vita cu legume si orz
Pofta buna!
Vreau si eu 🙂