Reteta zilei: Supa de vita cu orz

Printeaza

Supa de vita cu orz din: apa, carne de vita, sare, orz, cartofi, morcov, castraveti murati, ulei de masline, ceapa, telina, pasta de tomate, marar, dafin, piper negru, smantana.

 

Ingrediente:

  • 12 cani de apa
  • 500gr carne de vita, bucati
  • ¼ cana orz, spalat bine
  • ½ lingura de sare
  • 3 cartofi, cuburi
  • 1 morcov, felii subtiri
  • 6 castraveti murati, cuburi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 morcov, ras
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 buc de telina, felii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri marar
  • 2 frunze de dafin
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • Smantana si marar pentru servire

 

 

 

Mod de preparare:

Intr-o oală mare, fierbeti apa, carnea de vita si de orzul cu ½ lingurita sare pentru 30 de minute.

Sotati castravetii murati cu 1 lingura de ulei cateva minute la foc mediu. Adaugati muraturile, cartofii si morcovii in oala si fierbeti timp de 10 minute.

Adaugati ulei de masline intr-o tigaie mare si sotati ceapa 2 minute, apoi se adauga morcov ras si telina felii si continuaati sa gatiti pana cand morcovii sunt moi, aproximativ 5 minute.

amesteca 1 lingura pasta de rosii in tigaie si se adauga apoi in oala cu supa. Adaugati 2 frunze de dafin, piper negru, 2 linguri marar si sare, dupa gust.

Continuati sa fierbeti timp de 2 minute. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu smantana si marar.

 

Supa de vita cu orz

Supa_de_vita_cu_orz_08

 

Pofta buna!

 

 

Paella: Istorie si Evolutie – Ghid Complet

Paella este un fel de mâncare spaniolă originară din Valencia, cunoscută pentru combinația sa vibrantă de orez, carne (de obicei iepure, pui sau rață), fructe de mare și legume, cu condimentul distinctiv – șofranul. Numele “paella” derivă din cuvântul latin “patella”, care înseamnă “tigaie” și se referă la […]

Risotto cu Trufe și Ciuperci

orez, trufe negre, ciuperci, supa de legume, unt, parmezan, ceapa, usturoi, sare, piper. Descoperă secretul unui risotto autentic italian, îmbogățit cu trufe negre și ciuperci proaspete. O combinație rafinată de arome, perfectă pentru o cină specială. Ingrediente: 200g orez Arborio 100g trufe negre 200g ciuperci proaspete 1 litru supă […]

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Senzationala, vreau si eu 🙂

  2. Si mie imi place supa

  3. Daaa, foarte buna supa de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.