Reteta zilei: Supa de vitel cu rosii
PrinteazaSupa de vitel cu rosii din: apa, vitel, orez, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sos de rosii, sare, piper, patrunjel.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
- 3 l de apă
- 1 kg carne de vitel
- 1/3 cană orez
- 2 cartofi taiati cuburi
- 2 roșii
- 1 ceapa tocata
- 3 căței de usturoi tocat
- 1 lingura ulei de masline
- 4 linguri sos de roșii
- sare si piper, dupa gust
- patrunjel, pentru servire
Mod de preparare:
Tăiați carnea cuburi mici.
Aduceți 3 litri de apă și carne de vită la fiert într-o oală mare.
Spumuiti sau aruncati prima apa dupa ce da in clocot. Reduceți focul, acoperiti și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 40 de minute.
Spălați orezul și înmuiați-l în apă caldă în timp ce fierbe carnea. Pregătiți legumele.
Opariti si curatati rosiile de pielita, apoi taiati cuburi.
Când carnea este fiarta, adaugati cartofii și orezul si aduceți supa la fierbere. Adăugați jumătate din roșii.
Într-o tigaie mare încălziți 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu-mare.
Sotati ceapa aproximativ 5 minute, apoi adaugati restul de rosii si sosul de rosii, sotati inca 5-7 minute.
Transferați amestecul în oală. Gatiti inca 5 minute, pana cand legumele si orezul sunt fierte.
Adaugati usturoiul în supă și opriți focul. Lăsați să se odihnească acoperit timp de 5-7 minute înainte de servire.
Garnisiti cu pătrunjel si serviti.
Supa de vitel cu rosii
Pofta buna!