Sushi de somon cu avocado din: orez, otet de orez, zahar, avocado, zeama de lamaie, alge nori, somon afumat, chives si sos de soia dulce. Ingrediente: 300 g orez pentru sushi 2 linguri otet de orez sau de vin alb 1 lingurita de zahar fin 1 avocado mare zeama de la 1/2 lamaie 4 foi […]
Reteta zilei: Sushi delicios
PrinteazaO reteta delicioasa de sushi delicios din: orez, alge nori, ardei kapia, morcovi, castraveti, creveti, somon afumat, caviar, pasta wasabi, sos de soia, otet de orez si sare. Dacă e sushi, e Japonia. O mâncare elaborată care înseamnă, simplificat, peşte crud cu orez.
Ingrediente:
- 200 gr orez pentru sushi
- 2 foi de alge nori
- 50 gr ardei kapia
- 50 gr morcovi
- 50 gr castraveţi
- 100 gr creveţi
- 50 gr somon afumat
- 50 gr cozi de creveti
- 30 gr caviar
- 2 gr pastă wasabi
- 30 ml sos de soia
- 30 ml oţet de orez
- 10 gr sare
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în circa 500 ml de apă cu sare, după 10 minute se reduce focul la minim şi se mai fierbe încă 10 minute. în final se adaugă şi oţetul de orez.
Foile de alge se aşează pe un suport de bambus, pe deasupra se pune un strat subţire de orez răcit.
Aproape de una dintre margini, se pun baghete subţiri de morcovi, ardei şi castraveţi, pe deasupra un rând de creveţi şi se rulează totul foarte strâns, după care rulourile se taie în bucăţi de circa 2 cm.
Restul de orez se împarte în bucăţi de 25-30 gr, la o parte li se dă formă 0vală şi se pun pe deasupra somonul fume şi cozile de creveţi.
Celorlalte li se dă formă cilindrică şi se îmbracă în caviar, apoi toate se servesc cu pasta wasabi şi sosul de soia alături.
Sushi delicios
Poftă bună!
poate iti place si:
Pofta buna!
Vreau si eu sa gust din acest sushi