Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămaie din: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală. […]
Reteta zilei: Tabbouleh
PrinteazaTabbouleh din: bulgur, lamaie, patrunjel, menta, praz, rosii, ulei de masline, sare, ienibahar, castravete.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca bulgur
- 1 lamaie
- 1 – 2 legaturi patrunjel, spalat
- 1 legatura de menta, spalata
- 2 fire praz
- 2 rosii
- 1/4 ceasca de ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita praf ienibahar
- 1 castravete
- frunze intregi de menta, pentru ornat
Mod de preparare:
Puneti bulgur intr-un castron mic si acoperiti cu apa clocotita.
Lasati la inmuiat 20 de minute. Intre timp stoarceti sucul de la lamaie si tocati patrunjelul si menta.
Se taie prazul felii subtiri. Taiati rosiile si castravetele.
Scurgeti apa din castronul cu bulgur.
Transferati intr-un castron mare.
Adauga 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de suc de lamaie si 1/2 lingurita de sare.
Amestecati bine. Adaugati legumele.
Pastrati o parte din rosii pentru ornat.
Asezonati cu 2 linguri de ulei de masline si inca 1 lingura de suc de lamaie si ienibahar.
Amestecati bine.
Serviti tabbouleh cu rosii si frunze de menta.
Tabbouleh
Pofta buna!
O reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute, piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei galben curatat de seminte si tocat 200 g rosii Cherry taiate in […]
Falafel – Reteta Traditionala si Sfaturi: Mâncăruri de Stradă
Falafel – Reteta Traditionala si Sfaturi: Mâncăruri de Stradă. Mâncărurile de Stradă din Întreaga Lume: O Călătorie Culinară cu Falafel. Falafel, acele bile crocante de năut sau fava prăjite, constituie nu doar un aliment de bază în dieta vegetarienilor din întreaga lume, ci și una dintre cele mai emblematice și iubite mâncăruri de stradă din […]
N-am mancat niciodata tabbouleh