Reteta zilei: Tacos cu creveti si sos

Printeaza

Tacos cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli, usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si sare.

 

Ingrediente pentru tacos:

  • 4 tortilla de porumb
  • 12 creveți decorticati
  • ½ lingurita praf chili
  • ¼ lingurita praf de usturoi
  • ¼ lingurita piper negru
  • ¼ lingurita de chimen
  • 3 lingurite sare de mare
  • 1 1/2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de coriandru, tocat
  • 3 linguri ceapa rosie, tocata
  • 1 ceasca varza alba, tocata
  • 1 ceasca de varza rosie, tocata
  • 1 limeta

 sos adobo:

  • 5 lingurite sos adobo
  • ¼ ceasca smantana
  • 1/2 de limeta
  • 2 lingurite de sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mic adaugati sosul adobo,smantana, sucul de limeta si sarea. Se amesteca și se pune deoparte.

Pune creveți intr-un bol de marime medie si adaugati praf de chili, praf de usturoi, piper, chimen și sare.

amesteca împreună, astfel incat crevetii sa fie acoperiti cu condimente.

Intr-o tigaie de marime medie adaugati ulei de masline. Apoi se adauga crevetii.

Rumeniti pe ambele parti, aproximativ 6 minute. Transferati crevetii pe un plator de servire.

taie crevetii in jumatati.

Incalziți tortilla cateva secunde. Adaugati pe fiecare tortilla bucatele de creveti, adaugati ceapa, varza alba si rosie, coriandru si garnisiti cu sos adobo.

Serviti cu limeta.

 

Tacos cu creveti si sos

 

Pofta buna!

 

 

 

Cum să Marinezi Corect Carnea de Găină

Cum să Marinezi Corect Carnea de Găină – Marinarea cărnii de găină este un pas esențial pentru a obține o textură fragedă și suculentă, transformând astfel orice preparat într-o adevărată delicatesă. Găina, având o carne mai densă și mai fibrosă decât puiul, necesită o atenție specială în pregătire. Importanța Marinării Cărnii de Găină Marinarea cărnii […]

 

 

 

 

 

 

5 comentarii

  1. Ana Maria Ionescu

    Tacos cu creveti si so, hmmm… cati or sa faca reteta asta? iti spun eu, nimeni, e prea, prea…

  2. Sa-mi preapari si mie tacos din asta

  3. Ce-mi palce reteta asta

  4. Vreau si eu un tacos din asta

  5. bun, bun, bun. Ce bine arata 🙂 Nota 10!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.