Reteta zilei: Tacos cu peste crocant
PrinteazaO reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb, varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de lamaie si sare.
Ingrediente:
- Fileuri de pește alb
- 1 1/2 cesti de bere
- 1 cană făină
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 linguriță de sare
- 3/4 lingurita praf de usturoi
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1 1/4 cesti pesmet
- Ulei vegetal pentru prajit
- 15 tortilla de porumb
Ingrediente topping:
- 2 1/2 cani de varza tocata
- 2 avocado coapte, taiat felii subtiri
- 2 rosii, fara semințe, taiate cuburi
- felii de lamaie verde pentru garnitura
- optional-coriandru proaspat tocat, sos de ardei iute
Ingrediente sos:
- 1 cană smântână
- 2 linguri de suc proaspăt de lime
- 1 1/2 lingura coriandru tocat
- 1 lingurita de coaja de lamaie
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
Se taie fileurile de pește în bucăți de aproximativ 2 cm lungime. Într-un bol mediu, amestecati împreună berea, făină, amidon de porumb, sare, praf de usturoi si piper cayenne pana obtineti un aluat omogen. Se toarnă pesmetul într-un alt castron.
Scufundati fiecare bucată de pește în aluat. Dati apoi prin pesmet. Intr-o tigaie potrivita incingeti uleiul si prajiti fileurile de peste cateva minute pe fiecare parte. În timp ce se prajesc fileurile de peste preparati sosul, amestecand toate ingredientele intr-un bol.
Scoateti fileurile pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces. Incalziti tortilla intr-o tigaie. Pe fiecare tortilla asezati 2 bucăți de pește prăjit. Adaugati varza tocata, rosii cubulete, 2 felii de avocado si 1 lingura de sos de smantana. Serviti tacos de peste cu felii proaspete de lime.
Tacos cu peste crocant
Pofta buna!
Sa-ti mai zic, ca-mi palce mult 😀
Arata bine, si mie imi place tacosul cu peste
Ce bine arata 🙂 Imi ploua in gura